Rikke og Peter Lind

SIFA uddeler 250.000 kr. fra Lind Puljen

Det kan godt være, der i mange måneder ingen aktiviteter har været i idrætssale rundt om i Aalborg Kommune, men så er nogle af kræfterne i stedet blev brugt ved mødeborde og computere.
Da idrættens fællesorganisation SIFA inviterede til at sende ansøgninger til den aktuelle uddelingsrunde fra Lind Puljen, kom der nemlig henvendelser fra ikke færre end 50 klubber, der tilsammen søgte om 800.000 kr.

”Efter bevillingsudvalgets indstilling og SIFAs bestyrelses godkendelse af hvert enkelt af projekterne er det besluttet at honorere de 30 af dem.
Der bliver uddelt 250.000 kr. til fordeling mellem modtagere – og de strækker sig lige fra 1.000 kr. til de store portioner, der denne gang er på 20.000 kr.”, fortæller SIFA-formand Ole Nielsen.

De største beløb går til GymAalborg, Vadum Skytteforening, Aalborg Klatreklub, Aalborg Billard Klub, Cykelglæden og Gudumholm Idrætsforening.
Vanen tro er det vidt forskellige idrætsgrene og projekter, der bliver tilgodeset af Lind Puljen.
Pengene kommer denne gang blandt andre badmintonspillere, bueskytter, faldskærmsudspringere, fodboldspillere, golfspillere, gymnaster, roere, rugbyspillere, ryttere, sejlere, skøjteløbere og tennisspillere til gode.

Lind Puljen bygger videre på en idrætsfond, som ægteparret Rikke og Peter Lind i 1980’erne testamenterede en del af deres formue til og som SIFA fik til opgave at administrere.
Fra 1988 uddelte SIFA hvert år penge til sportsmateriel og -udstyr, dygtiggørelse i ind- og udland, træner- og lederuddannelse samt deltagelse i internationale arrangementer.
Grundet støt faldende afkast af formuen og dermed stadig mindre bidrag til idrætsklubberne søgte SIFA Civilstyrelsen om tilladelse til at afvikle fonden.
Det blev bevilget og den sidste uddeling fandt sted i 2017.
SIFAs bestyrelse besluttede dog at bygge videre på traditionen, så der nu bliver foretaget to årlige uddelinger fra det, der i dag hedder Lind Puljen.

”Pengene kommer nu direkte fra indtægterne fra SIFAs TV Bingo.
Vi kan glæde os over, at interessen for at spille bingo via tv er usvækket.
Mindre glædeligt er, at vi skal aflevere en stadig større portion af indtægterne til statskassen.
Det har vi haft en efterhånden temmelig langstrakt dialog med Skatteministeriet om, da vi finder beskatningen aldeles urimelig.
For at blive i sportsterminologien: Kampen er ikke afgjort – og vi fortsætter den nu på de bonede gulve”, pointerer Ole Nielsen.

Næste ansøgningsfrist er 1. oktober 2021.