Ishockey-ildsjæl vinder frivilligpris

I forbindelse med årets markering af Aalborgs 423 danske, nordiske og internationale mesterskaber er der blevet uddelt en særlig hæder – den gik til Aalborg Ishockey Klubs formand Preben Jensen.

”Vi modtog som ventet et spændende felt at kandidater, men var ikke i tvivl om, at den nystiftede ’SIFAs & Sparekassen Danmarks Frivilligpris’ skulle gå til Preben Jensen.
Han er til fulde en ildsjæl, der i mere end almindelig grad lever op til priskriterierne – engagement, fællesskab og uegennyttighed – og derfor er han en værdig modtager af den pris, der har til formål at belønne en af de mange frivillige, der er i og omkring den aalborgensiske idræt”, fortæller SIFA-formand Ole Nielsen.

Preben Jensen meldte sig ind i ishockeyklubben I. K. Aalborg for næsten 57 år siden og var de første 20 år aktiv spiller.
Derefter fulgte et kvart århundrede som ungdomstræner med flere mesterskaber på generaliebladet og en endnu længere periode som bestyrelsesmedlem.
Det begyndte med funktionen som spillende seniorformand og blev senere vekslet til formand for klubben som helhed.
I den forbindelse var Preben Jensen en af hovedkræfterne i sammenlægningen af AAB Ishockey og I. K. Aalborg i 1997 – og han var de første to år formand for den nye klub under navnet AaB Ishockey.
Senere fulgte nye bestyrelsesposter og rollen som kampkoordinator og istidskoordinator af træningstimer.
Og da AaB Ishockey i 2022 blev til Aalborg Ishockey Klub, var det igen med Preben Jensen som foregangsmand og formand.

”Preben Jensen har gennem sit lange aktive virke som spiller og frivillig leder foruden bestyrelsesarbejdet deltaget i et hav af udvalg og sideløbende siden 2012 siddet i bestyrelsen for Aalborg Pirates.
Og så har han siden 2017 været ansvarlig for klubbens skolehockeykoncept – et samarbejde med Elitesport Aalborg, som i år er vokset til at omfatte 25 klasser med 586 drenge og piger, der her stifter bekendtskab med ishockeysporten”, fortæller Ole Nielsen:

”Preben Jensen takker i år af som formand for Aalborg Ishockey Klub, men vil fortsat være at finde i skøjtearenaen, når skolebørnene møder ind om morgenen – og sikkert også senere, når de forskellige klubhold samles til træning og kamp.”

Foto: Regionsdirektør Bo Bojer fra Sparekassen Danmark, SIFA-formand Ole Nielsen og prismodtager Preben Jensen (foto: Lars Horn/Baghuset)