Idræt kan noget

Af formand Ole Nielsen, SIFA

Idræt kan noget – eller rettere: Idræt kan en hel masse. Var jeg i tvivl om det, blev alle forbehold i hvert fald blæst eftertrykkeligt væk i løbet af uge 25, hvor Aalborg var vært for både den første udgave af DM-ugen og det tilbagevendende Idrætsmødet.

Begge arrangementer blev massive succeser og på vegne af idrættens paraplyorganisation SIFA vil jeg gerne lykønske både kommunen og de utallige involverede – såvel kommunale medarbejdere som frivillige. Der blev i den grad kvitteret positivt for de mange måneders forberedelser og den store indsats under både DM-ugen og Idrætsmødet. 

Idrætsmødet 2022 bød på masser af god debat om idrættens muligheder og udfordringer, men nåede også langt uden for Aalborg Kongres & Kultur Center. Således var Kildeparken midt på ugen centrum for præsentationen af næsten 20 sportsgrene for de yngste grundskoleklasser, mens Fjordparken i weekenden med masser af engagement fra de involverede fremviste idrættens bredde og mangfoldighed for kommunens borgere som helhed. 

DM-ugen igennem var Aalborg vært for afviklingen af en lang række danmarksmesterskaber. Såvel kendte som mindre kendte idrætter fandt deres mestre og for publikum var det alletiders anledning til at opleve de bedste af de bedste danske sportsfolk dyste. Masser af aalborgensere fik på DM-niveau set idrætsgrene og atleter, de aldrig har været tæt på.

Jeg er helt på linje med Hans Natorp, formand for Danmarks Idrætsforbund, når han siger, at ”det har været de mest fantastiske dage i Aalborg” og at ”DM-ugen er kommet for at blive.” 

Naturligvis er der meget, der kan gøres anderledes, men først skal det som bekendt gøres. Og i den sammenhæng må man ikke glemme, at dette var den allerførste udgave af DM-ugen. Nu skal der – efter velfortjent sommerferie – fintænkes hos arrangørerne, så 2023-versionen kan blive endnu bedre. Også den finder sted i Aalborg og det glæder vi os meget til. 

Både Idrætsmødet og DM-ugen involverede et stort antal af SIFAs medlemsklubber. Også til dem en stor tak for en kæmpemæssig indsats med at vise idrætten i Aalborg Kommune fra dens bedste side – og til lykke med resultaterne. Såvel på banerne som omkring dem. 

Hvis ambitionen er, at Aalborg skal indtage pladsen som landets bedste idrætskommune, er det med Idrætsmødet og DM-ugen 2022 bevist, at vi er rigtig godt på vej.