Spar Nords og SIFAs TALENTPRIS 2022

Filip har en speciel historik som Idrætsgymnast, da han først startede på sin 12-års fødselsdag – det er meget sen start som mandlig gymnast.
Filip så idrætsgymnastik på TV til OL i 2016 i Rio de Janeiro – et OL, hvor vi i Elitesport Aalborg sammen med TV2 Nord afviklede en stor OL-Event på Nytorv i Aalborg Centrum.
Her var Aalborg Idrætsgymnastikforening på OL-scenen med opvisning, hvor Filip var forbi med sin familie – og det blev starten på Filip i idrætsgymnastikken.
Der var lang vej for Filip som sen begynder og ikke et oplagt talent – med rigtigt meget at skulle lære og arbejde med i forhold til styrke, smidighed i en lang krop.
Filip var meget motiveret med en stålsat vilje til at ville lære og udfordre sig selv.
Filip søgte ind i Idrætsklasserne på Sønderbroskolen, men kom ikke med i første forsøg – og brugte det næste år på at træne mange gange ugentligt for at arbejde med grundelementerne.
Filips motivation til at udvikle sit eget niveau betød, at han året efter i 2018 kom i en Idrætsklasse med morgentræning og træner nu 8 gange ugentligt – på den rigtig gode sider af 20 timer – samtidig med, at han til sommer slutter sin HTX-uddannelse på Aalborg Tekniske Gymnasium.
Filip er regerende dansk all-round juniormester, er en del af både det danske junior- og seniorlandshold og er i gang med at gøre sig erfaringer i internationale konkurrencer og mesterskaber.
Ambitionerne og drømmene hos Filip er store med en erkendelse af, at det kræver en maksimal indsats. Derfor satser Filip her efter sommerferien 100% på at tage de næste skridt – det betyder 12 ugentlige træningspas og 30 timers ugentlig træning.
Jeg ved også, at Filips største drøm er at stå til et OL – det, der i 2016 gav ham inspiration til overhovedet at starte til Idrætsgymnastik.
Filips tilgang er, at man skal arbejde benhårdt og tro på både sin drøm og sig selv.
Det bliver bliver spændende at se, hvor langt Filip når – om han bliver Danmarks første mandlige OL-gymnast siden 1952…
Jeg ved også, at Filip med sit humør, dedikation, væsen, selvindsigt og åbenhed er en stor inspiration for alle i Aalborg Idrætsgymnastik.

Sådan lød indstillingen fra Elitesport Aalborgs Elitekoordinator, Torben Sørensen – så herfra skal der lyde et stort til lykke med Spar Nords og SIFAs Talentpris.