Røgfri partner

Her skriver SIFAs formand Keld Jensen under på aftalen – mens rådmand Mads Duedahl kigger med…

Her skriver SIFAs formand Keld Jensen under på aftalen – mens rådmand Mads Duedahl kigger med…

”Aalborg – En mere røgfri kommune” Version 2.0

Ti nye partnere skrev tirsdag 17. marts under på chartret for at fremme røgfrihed i Aalborg Kommune. Samarbejdet har som mål at inspirere og hjælpe borgerne til at kvitte tobakken.

Alliancen mod tobaksrøgen bliver nu styrket. Partnerskabet mellem Aalborg Kommune og virksomheder, institutioner, foreninger og organisationer får nu ti nye medlemmer.

Alabu Bolig, SIFA, Sundby-Hvorup Boligselskab, Aalborg Lufthavn, Aalborg Handelsskole, Carsoe A/S, BUS-Aalborg, SuperBest Aalborg, Psykiatrien i Region Nord og Plus Bolig skrev 17. marts under på et charter, som gør dem til medlemmer af et partnerskab, der arbejder for at fremme og udbrede visionen om en mere røgfri kommune – uden løftede pegefingre og med positiv kommunikation.

– Vi er stolte over, at der er så mange partnere, der viser omsorg for deres medarbejdere og beboere. Vi ved at tre ud af fire rygere gerne vil stoppe med at ryge, men vi ved også at det er svært. Derfor er det glædeligt og vigtigt, at de her partnere bakker dem op, siger Mads Duedahl, rådmand i Sundheds- og Kulturforvaltningen.

En af de nye partnere er SuperBest Aalborg hvor ti procent af de 130 ansatte er rygere. Her glæder man sig over nu at være en del af partnerskabet:

– Det er et fremragende initiativ af kommune, og jeg er sikker på at vi kan få god hjælp hos dem. Vi går op i medarbejdertrivsel i vores virksomhed. Hos os arbejder vi sent og mange timer. Så vores sundhed er vigtig i forhold til medarbejdertrivsel, og herunder også rygning. Vi vil nu etablere rygestopkurser for vores medarbejdere i samarbejde med Aalborg Kommune, fortæller Anders Mogensen, Købmand, SuperBest Aalborg.

Ved sidste registrering i den nationale sundhedsprofil, var der 15,2 procent af befolkningen i Aalborg Kommune, der dagligt røg – en andel man har et erklæret mål om at få ned på 12 procent i 2018.

De nye partnere i ”Aalborg – En mere røgfri kommune” får generel rådgivning om røgfrie initiativer og bliver tilbudt gratis rygestopkurser. Derudover bliver de en del af et netværk, som udveksler deres erfaringer med røgfrie initiativer.

– Som partner i partnerskabet skal man kunne stå inde for, at man blandt andet vil beskytte børn og unge mod rygestart og passiv rygning. Derudover besøger jeg vores partnere en gang årligt for at gøre status på de forskellige indsatser og sprede de gode ideer mellem partnerne. Jo flere partnere vi har, jo flere gode ideer kan vi samle sammen, siger Kristina Thitgaard Jensen, røgkoordinator i Aalborg Kommune.