Rikke og Peter Lind

Lind Fonden er udtømt – men Lind Puljen overtager…

Siden 1988 har idrætsforeningerne i Aalborg Kommune nydt godt af midlerne fra Lind Fonden, men det er slut nu.
Fondens sidste kroner blev delt ud til 16 foreninger ved en sammenkomst hos Aalborg Styrkeløfter Klub på Skydebanevej.

For rådmand og formand for Lind Fondens bestyrelse Mads Duedahl var det en både glædelig og vemodig dag.

“En glædens dag, fordi vi med uddelingen kommer vidt omring i vores foreningsliv. Det er fantastisk at se hvor langt de forholdsvis beskedne midler rækker hos modtagerne”, sagde han.
“Men det er selvfølgelig også vemodigt, at vi i dag må sige farvel til fonden”, tilføjede han.

Helt slut er det dog ikke.
“Vi har jo nedlagt Lind Fonden, men SIFAs bestyrelse har valgt at køre traditionen videre og dedikere en årlig pulje til formålet. Vi har valgt navnet Lind Puljen, og den kommer til at blive en direkte fortsættelse af Lind Fondens uddeling. Vi satser på, at der hvert år kan uddeles omkring 100-120.000 kr. lige som med Lind Fonden”, forklarer SIFAs formand Keld Jensen.
“Man kan sige, at den her uddeling er de små foreningers store dag. Det er i hvert fald ikke samme slags ansøgninger, vi almindeligvis får hos SIFA”, siger Keld Jensen, som også fremover vil forsøge at uddele penge omkring Lind-ægteparrets bryllupsdag den 3. februar.

De sidste fondsmidler blev uddelt hos Aalborg Styrkeløfter Klub, hvor formand John Christensen tog imod. Han fortalte, at hans forening også har nydt godt af Lind-pengene, og klubben fik også denne gang et beløb til indkøb af vægtskiver.

Begyndelsen til enden for Lind Fonden kom med de meget lave indlånsrenter.
“For 10 år siden var der under 30.000 kr. at uddele til klubberne. Derfor fik vi tilladelse til at afvikle fonden over en 10-årig periode, så vi hvert år kunne komme med over 100.000 kr. til udbetaling”, fortalte Keld Jensen.[/cs_text]Du kan se billeder fra overrækkelsen HER[/cs_column][/cs_row][/cs_section]